Gratis verzending vanaf € 75,00

FAIR TRADE – EERLIJKE HANDEL Geld is macht. Macht om in verregaande mate het consumptiegedrag in rijke landen te bepalen. Hebben wij, gewone burgers, dan niets in te brengen? De geschiedenis leert ons dat alle grote veranderingen van onderen op begonnen. Ons consumptiegedrag staat in direct verband met armoede in de derde wereld. Niet de vinger naar een ander wijzen maar zelf beginnen. Eerlijke handel is daarom in de eerste plaats: Bewust consumeren. Dit is dan ook het enige wat wij van u vragen Wat wij u daarop kunnen bieden is `Maatschappelijk verantwoord ondernemen` Voor Stoffenwinkel Fairliving houdt dat in: Dat momentheel 20 % van ons assortiment uit Fair Trade en EKO producten bestaat.  Dat wij in samenwerking met het winkelend publiek wegen zoeken om ons Fair-Trade en EKO assortiment uit te breiden zonder in te boeten aan kwaliteit  van de producten. Dat wij ons mede inzetten om een nieuwe manier van ondernemen te ontwikkelen die eenvoudig en doorzichtig is… en dus voor iedereen begrijpelijk en haalbaar. Wij durven het aan. U ook? Een eerlijke prijs, een eerlijk product, eerlijke arbeidsomstandigheden. MADE IN FREEDOM – FAIR TRADE De meest normale gang van zaken!

Het aanbod aan Eko, Fair-Trade producten en producten uit o.a. Europese landen waar onder normale omstandigheden wordt geproduceerd is helaas te klein om u daar een compleet en volwaardig assortiment aan stoffen en fournituren uit te kunnen bieden. Daarom is het leeuwendeel van onze producten uit de reguliere handel.  Want hoewel ons hart bij het maatschappelijk verantwoord ondernemen ligt, willen wij toch een degelijk assortiment aanbieden.

Onze Fairtradestoffen betrekken wij voor het belangrijkste deel via wereldwinkelketen Sari. Sari is onder andere bekend van de Wereld Mode Winkels en door de voorlichting die zij (o.a. op uitnodiging) geven over fair-trade. Sari koopt rechtstreeks in, of via importeurs die goedgekeurd zijn door de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels.

Met de verkoop van deze stoffen en kleding zorgen zij bij de producenten voor:

Een eerlijk loon voor geleverd werk.
Zorg voor continuïteit in de afname.
Voorfinanciering en ondersteuning.
In eerste instantie betrok Sari V.O.F haar stoffen van producentengroepen in Bangladesh, India, Nepal, Mali, Tanzania, Guatemala en Peru. Voor zo’n klein bedrijfje als Sari blijkt het ondoenlijk om uit zoveel verschillende regio’s producten te importeren volgens de fair trade standaards. Enkele producentengroepen werden daarom bij andere fair trade importeurs ondergebracht. De regio’s waar nu op gefocust wordt zijn India, Bangladesh, Nepal en Peru.

In de praktijk gaat het om kansarme groepen van handwevers en andere textielproducenten die door export hun situatie kunnen verbeteren. De stoffen, kleding en accessoires zijn ingekocht bij coöperaties in o.a. India, Bangladesh, Thailand, Nepal, Tanzania, Kenia, Guatemala en Bolivia. Dit levert een collectie unieke handgeweven en handbedrukte stoffen op. Een aantal van deze stoffen is plantaardig geverfd. Een gedeelte van het assortiment draagt ook het EKO-keurmerk. Dit ondertussen algemeen bekende keurmerk dat wordt verleend aan producten waarvan de grondstoffen verwerking op milieuvriendelijke wijze gebeurd. Dus zonder kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen en geverfd met milieuvriendelijke verf. 100% biologisch.

 

 

 

 

i.v.m. COVID-19 zijn onze openingstijden aangepast. Dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00
X